6 Nisan 2009 Pazartesi

TAKDİR ETMEK LAZIM

Merhaba.
Geçen hafta başından bu yana yazmak isteyip ancak zaman problemi nedeniyle bir türlü yazamadığım konuyu sizlere aktarmak istiyorum.

Birkaç haftadır havaların yağışlı olması nedeniyle gidemediğim bahçeye nihayet geçen hafta sonu gitmiştim. Giderken de geçen süre içerisinde kalan arılar da ömrünü tamamlamıştır, ben de kovanın içini temizleyip ağzını kapatırım diye düşünmüştüm. Ancak kovanı açtığımda durum hiç de sandığım gibi değildi. Kalan arılar büyük bir gayret, çalışma ve de mücadele ile hayatlarını sürdürme çabası içerisindeydiler. Hem de kovanı bir avuç kalsalar da inanılmaz savunuyorlardı. Gördüğüm bu manzara karşısında hem şaşırdım hem de hayran oldum bu gayretlerine. O nedenle de kovana dokunmadan tekrar kapattım. Bu hafta sonu gittiğimde de yine yaşam mücadeleleri devam ediyordu. Bir kez daha arılardan çıkarılacak çok dersler olduğunu görmüş oldum. Bu yaşam mücadelelerine hayran olmamak elde değil.


Görüntülediğim bir kareyi de sizlerle paylaşmak istedim.

Hepinize başarılı bir sezon dilerim,

Saygılarımla...

2 yorum:

BOZKIR KARTALI dedi ki...

MERHABA KEMAL ARKADAŞIM. ARILAR ELBETTEKİ MÜCADELECİ YARATIKLARDIR.AMA BİZİMDE ONLARA BU MÜCADELELERİNDE YARDIMCI OLMAMIZ GEREKİR..RESİMDEN GÖRDÜĞÜM KADARI İLE ÇITALARIN ARASI ÇOK AÇIK ARILARIN İŞİNİ EPEYİ ZORLAŞTIRACAK BİR DURUM..SIKIŞTIRMANIZI TAVSİYE EDERİM... İYİ ÇALIŞMALAR..

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
bendede böyle arı var
tam çıta kışı çıkmış ölmemiş
bayağı mücadele ediyor
sonuç bakalım ne olacak
ana iyi olunca kışı çıkarıyor
yan kovanlardan arısız kapalı arı takviyesi yapılsa pacayı kurtatırı olmez
diye düşünüyorum
bakalım sonuç ne olacak