21 Temmuz 2008 Pazartesi

Yeni Koloni

Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba. İkinci koloninin güçlenmesi sonrası bu koloniyi bölerek yeni bir koloni oluşturulması planlanmıştı. Sağolsun Halil Bey bana yeni bir ana gönderdi. Telefonda da neler yapmam gerektiğini anlattı. Böylece bu çalışma da hafta sonu gerçekleşti. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

O kadar süreyi kafeste geçirince ister istemez canları sıkılan hanımlar dışarı çıkmak istiyorlardı. Eee, kolay değil, bir de o kadar yol katetdiler.

Bu da kafes içerisindeki durum.

Cumartesi günü ise koloni açıldığında ilavedeki sırlamanın tamamlanması beklenilen çerçevedeki balın bir kısmını yiyerek yavru için yer açtıkları görüldü.



Bu da bir diğer çerçeve. Oysa bu çerçeveler bu hafta alınacaktı ballıktan. Üstelik çalışabilecekleri yarım petekler de varken. Şunların yaptığına bakın.


Neyseki aşağıdaki bu çerçeveyi kurtardık ellerinden hiç değilse.

Kolonideki tüm çerçeveler kontrol edildi. Kapalı yavru ve de bal+polen olanlar tespit edildi. Bunlar içerisinden en uygun olan bal ve polenli bir çerçeve ve yavru gözlü bir çerçeve alınarak bu iki çerçeve boş kovana aktarıldı.


Kovan ise aşağıda görüldüğü üzere strafor kullanılarak daraltıldı. Uçuş deliği de minimuma indirildi. Daha sonra ana arı yeni koloniye verildi.

Henüz ne olup bittiğini anlayamadılar. O nedenle de şu anda kafes ile kimse ilgilenmiyor.


Pazar günü kontrolde ise durum aşağıdaki gibiydi. Kolonideki ana yokluğunu anlamış olacaklar ki kafesin üzeri tamamen arı ile kaplı idi. Bir yandan da keki yemekle meşguldüler. Arı sayısı da oldukça iyiydi.

Şimdi anayı kabul etmelerini bekliyoruz. Daha sonra da koloninin normal hayatına devam etmesi ve de güçlenmesini.

Halil Bilen Bey'e yardım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisinden bu kısa süre içerisinde çok şey ve de doğru şeyler öğrendim.


Yeniden görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok: