30 Haziran 2008 Pazartesi

Kolonide Son İşlem + Festival

Merhaba.
İptaline karar verilen anasız kolonide artık sona geldik. Yer değiştirme yapmaktan da vazgeçtik. Kovanda kalan arıların direkt olarak silkelenmesine karar verdik. Kovan açıldığında görüntü aşağıdaki gibiydi.




Arılar kovanın taban ve yanlarında bekliyordu. Örtüye de küçük bir dalak asıp içine bir miktar bal doldurmuşlar. Örtüyü kaldırınca hava sıcaklığının da etkisiyle dalak kovan içine düştü. Gerçekten de boğucu bir sıcak vardı pazar günü. Tabii ki kolay olmadı benim için bu kadar arıyı kaybetmek. Ne de olsa o kadar emek ve zaman harcamıştım. Keşke zaman ve emeğin telafisi mümkün olsaydı, maalesef mümkün değil. Kovandan arıları silkmek de bayağı hüzünlü oldu. Çünkü ilk kolonim yok oluyordu.

Arılar için de iyi olmadı tabii ki. Eee, hazır anayı kabul etmezlerse bu hallere düşmek de var diye düşünemediler heralde. Sanırım onlar da böyle olacağını bilselerdi kabul ederlerdi anayı.

Bu arada diğer kolonide genel bir durum kontrolü yapıldı. İlavede bal çalışmaları devam ediyordu. Kuluçkalıktaki çerçevelerde de herhangi bir anormallik tespit edilmedi. Ancak ana da görülemedi. Haftaya yeniden bakılıp yumurta kontrolü yapılacak.
Arılar bazı çerçevelerde balın sırlanmasını işini tamamlamak üzereydi. Şimdi bu koloninin güçlenmesini bekliyoruz. Daha sonra da bölme yaparak yeni bir koloni daha oluşturacağız.

Hep bu konulardan bahsettik, keyfimiz de kaçtı açıkçası. Allahtan Pazar günü festival vardı ve biraz olsun değişiklik oldu bizim için. Böylece kafamız biraz daha sakinledi.

Dutlar da harika görünüyor. Bir o kadar da tatlı ve lezzetli.
Akşam da konser vardı meydanda. Çok güzel hazırlık ve organizasyon. Birkaç yıldır bu festivali organize ederek ilçenin adını duyuran Belediye Başkanımız Sayın Ali Başkaraağaç'a tekrar teşekkürler.
Konser büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Sayın Başkanımız da halka hitap ediyor. Havai fişek ve de lazer gösterileri de tek kelimeyle muhteşemdi.

Bunlar da ayrı bir renk kattı geceye.
Son olarak da Sayın Başkanımızla festivalden bir hatıra karesi.

Tekrar görüşmek dileğiyle,

1 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

KEMAL BEY SORUNUZU OKUDUM,SÖZ KONUSU KOVANDAKİ SON DURUMU BİLMİYORUM ZİRA 2 HAFTADIR ARILARDAN UZAĞIM. SONRA YAZARIM SİZE.BENDE O KOLONİNİZE ÜZÜLDÜM.NE OLDUKİ O KOVANI DAĞITTINIZ,YENİ ANA YAPACAK ÇERCEVE VERECEKTİNİZ HANİ.2 HAFTADA KOVAN HEMEN YALANCIYA KAÇMAZDIKİ. NEYSE KOLAY GELSİN.