17 Mart 2009 Salı

BLOGLAR ve ZİYARETCİLER (BLOGS & VISITORS)

Merhaba.
Blog hakkında fikrim olması için ziyaretci sayısını gösteren bir sayaç eklemiştim. Bu sayaç vasıtasıyla blog ziyaretleri ile ilgili fikir edinebiliyorsunuz. Ayrıca sayaç dışında faydalı bazı istatistikler de var. Bunlardan birisini örnek verirsek, ziyaretcilerin hangi ülke ve de şehirden olduğunu görme imkanınız oluyor.
Ben de istatistikleri incelediğimde birçok ülkeden ziyaretcilerin bloğu takip ettiklerini gördüm. Buradan da bir sonuç çıkıyor, o da lisan farkı. Acaba başka ülkelerden bağlanan ziyaretcilerin tümü Türkçe bilenler mi, yoksa bilmeyenler de var mı. Bilmeyenler varsa yazdıklarımızı nasıl anlıyorlar, sadece fotoğraflara bakarak yorum yapmaya mı çalışıyorlar? Bizim bu durumda ne yapmamız gerekiyor, üç beş satır da olsa İngilizce mi yazmalıyız?
Ben incelediğim birkaç blogda İngilizce yazan arkadaşlar görmüştüm. Nedeni bu olabilirmi acaba?
Görüş ve önerilerinizi rica ederim.
Saygılarımla,
Hi.
I have a counter in my blog that shows the number of visitors. In this counter's web site, you can also see some useful statistics.
In recent days, I have seen that there were also some regular visitors from different countries like Germany, Austria, Greece, Bulgaria, Switzerland, USA. I am not sure whether these visitors speak Turkish or they just try to understand something by looking the photos.
Therefore, I got an idea to write some sentences in english as long as I have time. I hope it will be new opportunities to communicate and information sharing.
If you would like to write me in English or German, I will be appreciated to write you.
I will be waiting for your comments.
Regards,

2 yorum:

hakan dedi ki...

Artık google translate var, blogunuz istenilen dile anında çevirilebilir.

Örnek olarak ingilizce ve arapçaya çevirdim.

http://translate.google.com/translate?prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http://kemaldemirci.blogspot.com/&sl=tr&tl=en&history_state0=


http://translate.google.com/translate?prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=http://kemaldemirci.blogspot.com/&sl=tr&tl=ar&history_state0=


Sizde yabancı blogları takip etmek isterseniz

http://translate.google.com/translate_t?hl=tr#

kutunun içine site adresini yazın ve alttaki dilleri işaretleyin.

Sadi dedi ki...

evet bende dil olayını google traslate ile hallediyorum.çeviri anlam bazında %100 değil ama işe yarıyor.Mesela geçenlerde bir tema arıyordum arıyordum nerde bulsam iydir Arjantinlilerin sitesinde