2 Mayıs 2009 Cumartesi

KATLAR ATILDI

Merhaba.
Son günlerde havaların kararsız gitmesi, bu nedenle arının uçamaması kafamda soru işareti idi. Bugün yine yağmur vardı Ankara’da. Ancak arılığa giderken Ankara’dan sonra yağmur yoktu. Arılığa gittiğimde yağış olmadığı gibi hava da gayet güzeldi. Güneş olmasını fırsat bilen arılar yavru uçuşundaydı.Kafkas’da çalışmalar devam ediyor. Henüz yumurta göremedim.


Geçtiğimiz Pazar günü yaptığım kontollerde çerçevelerin yavru ağırlıklı olduğunu gördük. Bir çerçevede de erkek gözlerinin fazlalığı dikkatimizi çekti. Bu çerçevenin fotoğrafını Halil Bey yorumladı. Yer sıkıntısı nedeniyle ana arının duvar çerçevelerine de yumurta attığı tesbit edildi. O nedenle bu koloniye kat atılmasını önerdi Halil Bey.

Kat atma hazırlıkları başladı. Telefon ile tekrar öneriler alındı. Belirtilen şekilde çerçeveler dizildi. 1 Ballı, 2 ve 3 kabartılmış, 4 ise kılavuz petek.

İlave kat da kovan gibi yeni. Arılar da ona göre çalışsınlar artık.


Bulutlar gelmeden ve de güneş varken kat atma işi tamamlandı.

Beslemeler ve de genel kontroller yapıldıktan sonra dönüş hazırlıkları tamamlandı. Bu sırada da yağmur atıştırmaya başladı. Zamanlama açısından şans bizden yana oldu bugün.

2 yorum:

Hayyam dedi ki...

açıklama yeterli değil katlar hangi arıya atıldı hayyamın arıları eskişehir arılarınamı?

Kemal Demirci dedi ki...

Haklısın Abi, katların hangi kolonilere atıldığını belirtmeyi unutmuşum. Katlar Hayyam Abi'nin arılara atıldı. Çalışmalar şimdilik iyi gidiyor. İnşallah bu kararsız havalardan fazla etkilenmeden devam ederiz.